RVS producten maken het werken met jouw bedrijfswagen makkelijker. Zo wordt je werk wat lichter en krijgt je bedrijfswagen ook nog eens een stoere uitstraling. RVS producten kunnen je bedrijfswagen daarnaast ook nog eens beschermen tegen krassen en overige schade. Je kunt veel besparen wanneer je deze schade en slijtage kunt voorkomen. In deze blog leggen we je meer uit over het beschermen van jouw bedrijfswagen, en geven we je enkele voorbeelden van de mogelijkheden van RVS producten. 

Roest, krassen en slijtage schade zijn verleden tijd

Beschadigde coating, krassen, roest en slijtage schade worden allemaal beperkt door het gebruik van RVS producten. Zo kun je gerust je lading inladen en laat je de bedrijfsauto ook met een fijner gevoel achter op de parkeerplaats. Wist je dat bedrijfswagens over het algemeen het meeste schade oplopen op de parkeerplaats? Kop-staart botsingen komen ook vaak voor. Met bijvoorbeeld een rearbar loop je al aanzienlijk minder risico op schade. Een aantal RVS producten die kunnen helpen bij het beperken van schade aan jouw bedrijfswagen zijn: 

 • Rearbars
 • Opstaptreden
 • Imperialen
 • Sidebars

Door de hoogwaardige kwaliteit van RVS zijn deze producten licht van gewicht maar toch heel stevig. Zo beschadigt dat ene paaltje of stoeprandje niet gelijk je bedrijfswagen. Met de RVS producten van Equinox kunnen jij en je werknemers de grootste uitdagingen aan. 

Welke RVS producten zijn onmisbaar voor jouw bedrijfswagen?

Een RVS product brengt vele voordelen met zich mee, zo kun je optimaal gebruik maken van je bedrijfsauto. Ieder product van Equinox is op maat gemaakt en ontworpen voor ieder type bedrijfswagen. Met onze RVS producten heeft u ook geen uren montagewerk, alle producten worden namelijk al helemaal pasklaar geleverd. En zelfs wanneer je een specifieke wens hebt, houden we hier ook graag rekening mee. Maar welke RVS producten zijn nou echt onmisbaar in jouw situatie?

 1. Rearbars

Met rearbars bescherm je de achterkant van je bedrijfswagen. RVS rearbars zijn schokbestendig en hebben en stoere, robuuste uitstraling. Rearbars hoeven ook geen belemmeringen te veroorzaken voor eventuele parkeersensoren of de trekhaak. 

       2. Sidebars

Schade door parkeren en het beladen van jouw bedrijfswagen is verleden tijd met sidebars. Handig met laden, lossen en inparkeren. De sidebar wordt bevestigd aan de onderkant, in het doordachte ontwerp is rekening gehouden met het laagste punt van de bedrijfswagen.

       3. Opstaptreden

Met een opstaptrede maak je werken niet alleen lichter en veiliger, maar kan ook schade beperken bij het achteruitrijden en inparkeren. RVS opstaptreden zijn beschikbaar voor iedere bedrijfswagen!

       4. Imperialen

Met een imperiaal bescherm je de bedrijfswagen met het laden en vervoeren van zware ladingen. Door de uitstekende vastbind mogelijkheden is de kans dat de lading gaat schuiven ook kleiner, het gaat hier echt om vormgeving waar over nagedacht is. 

Lading beschermen met een RVS imperiaal

Een imperiaal is een goede keuze om je lading mee te beschermen. Met een imperiaal vervoer jij veilig en ergonomisch zware ladingen op het dak van jouw bedrijfswagen. Omdat alle imperialen van Equinox zijn voorzien van een ladderrol kun je de lading gemakkelijk opladen en zorgt dit niet voor krassen. En door de zijreling die net een stukje verder doorloopt weet je ook zeker dat de lading niet kan verschuiven tijdens de rit. Wist je ook dat een RVS imperiaal de juiste keuze is omdat:

 • Deze fluisterstil is door een speciale anti-windruis wikkel aan de voorzijde
 • Deze licht van gewicht is, zo kost het je niet veel meer brandstof
 • Deze niet alleen sterk en functioneel is, maar ook nog eens mooi om te zien

Elk imperiaal van Equinox is pasklaar voor iedere bedrijfswagen. Zo kun je jouw bedrijfswagen altijd optimale bescherming bieden.

RVS producten combineren

Het is ook mogelijk om meerdere RVS producten te combineren en om RVS accessoires toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld je imperiaal uitbreiden met een RVS loopplank, of een zwaailicht houder wanneer je vaak op bouwterrein bent. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld sidebars met een rearbar te combineren. Wat jij maar wil!

De grootste voordelen van RVS

Wil je jouw bedrijfswagen wel beschermen met bijvoorbeeld een rearbar maar vraag jij je af wat dan de meerwaarde is van RVS? Dat leggen wij je maar al te graag uit. Roestvast staal is een legering van chroom, ijzer, nikkel en koolstof. RVS kent veel voordelen, een paar hiervan zijn bijvoorbeeld:

 • RVS is watervast

RVS kan goed tegen water en zal hier ook niet van gaan roesten. Ook niet bij langdurige blootstelling aan water.

 • RVS is te gebruiken in alle weersomstandigheden 

RVS is niet alleen watervast maar is ook nog eens bestand tegen bijvoorbeeld regen, sneeuw en hitte. Zo kun je jouw bedrijfswagen ook gewoon altijd buiten laten staan, wel zo handig. 

 • RVS is supersterk 

RVS is een heel sterk materiaal, dit maakt het geschikt om zwaar werk mee uit te voeren. Wanneer je gebruik maakt van RVS bescherming voor je bedrijfswagen zul je dus ook minder snel met schade te maken krijgen. 

 • RVS is een duurzaam materiaal. 

RVS gaat heel lang mee omdat het supersterk is en (bijna) niet slijt, dit maakt het een duurzaam materiaal. RVS is daarnaast ook erg goed te recyclen. Ook voor het produceren van RVS gelden strenge milieu-eisen, zodat dit niet belastender is dan absoluut nodig is.

Een ander groot voordeel van RVS is natuurlijk dat er erg veel mogelijkheden zijn, zeker bij Equinox. We kunnen rekening houden met al jouw wensen en kunnen ook verschillende RVS producten met elkaar combineren. Informeer gerust eens naar onze mogelijkheden!

Over Equinox

Equinox is het topmerk in RVS protectie, design en transport accessoires voor de professional. Onze vaklieden ontwerpen en fabriceren sinds 1996 producten en accessoires van hoogwaardig RVS voor elke bedrijfswagen. Van imperiaal tot sidebars en van ladder tot opstaptrede. Gepassioneerde vaklieden werken vanuit onze moderne werkplaats in Leeuwarden met geavanceerde machines. Bestellen kan gemakkelijk via onze webshop. Heb je een vraag? Dan kan je altijd contact opnemen via ons contactformulier of bellen naar 058 233 48 88.

 

Webshop

Maak jouw auto af en bestel direct

Citroen
Dacia
Ford
Hyundai
Iveco
LDV
Mercedes Benz
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Toyota
Volkswagen
Fiat
MAN

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen? Dan staat ons team voor je klaar

Walter Smedes

Verkoop binnendienst

Eelco Bauer

Logistiek manager

Anton Postema

Accountmanager

Arend Bosma

Hoofd magazijn

Arjen Oosterhuis

Eigenaar

Ronald van der Nol

Planner

Frans de Haan

Productontwikkelaar

Ronald Steffens

Financieel administrateur